E-Filathlos Blog

All about E-nformation and Sports

Θέλετε να φτιάξετε ιστοσελίδες; Δείτε τον απλό οδηγό για δημιουργία site μας

| 2 Σχόλια

Κατασκευή ιστοσελίδας για αρχάριους: τα 7 βήματα για τη δημιουργία site.

Η δημιουργία site είναι κάτι με το οποίο ασχολείται όλο και περισσότερος κόσμος στις μέρες μας. Ο λόγος γι’ αυτό είναι προφανής: το internet είναι το καλύτερο μέρος για να μοιραστεί κάποιος το πάθος του για κάποιο θέμα ή για να προβάλει την επιχείρηση ή τη δουλειά του γενικότερα. Με άλλα λόγια, αν κάποιος θέλει να “ακουστεί” από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, το internet και οι ιστοσελίδες είναι πλέον η καλύτερη, ίσως και η μόνη πια, λύση!

Για πολλούς που ασχολούνται σοβαρά με το internet, η δημιουργία site είναι τόσο εύκολη που μπορούν να τη κάνουν με τα μάτια κλειστά. Αν όμως κάποιος είναι αρχάριος, η όλη διαδικασία μπορεί να του φανεί “βουνό”, δηλαδή πάρα πολύ χρονοβόρα και δύσκολη. Αυτό σίγουρα είναι κάτι που αποτρέπει πολύ κόσμο από το να φτιάξει τη δική του ιστοσελίδα. Σκοπός αυτού του άρθρου λοιπόν, είναι να βοηθήσει όσους θέλουν να φτιάξουν επιτέλους το δικό τους site ή blog και δεν ξέρουν ούτε καν από που να αρχίσουν!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

1. Επιλέξτε το θέμα σας

δημιουργία siteΑν και αυτό φαίνεται σαν το πιο αυτονόητο και εύκολο βήμα στη δημιουργία site, στη πραγματικότητα είναι ίσως το πιο δύσκολο! Το λέω αυτό γιατί ο καλύτερος τρόπος να γίνει μία σελίδα γνωστή και δημοφιλής στο διαδίκτυο είναι να αποκτήσει γρήγορα “πιστό” κοινό. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να η ιστοσελίδα να ασχολείται με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε ένα blog ή μία ιστοσελίδα με θέμα τα video games, θα είναι καλό να ασχολείστε με ένα συγκεκριμένο είδος game, όπως τα First Person Shooters για παράδειγμα ή τα MMORPGs. Αυτός ο κανόνας ισχύει ακόμη περισσότερο αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το site σας για affiliate marketing.

2. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα για δημιουργία site

κατασκευή ιστοσελίδωνΑφού λοιπόν βρείτε το θέμα του site, θα πρέπει να αρχίσετε σιγά – σιγά να το κατασκευάζετε. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να διαλέξετε το κατάλληλο software. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα και εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στις κατασκευές ιστοσελίδων, κάποια από αυτά μάλιστα δεν απαιτούν καν γνώσεις HTML! Με λίγη έρευνα, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάποιο που να ταιριάζει στις ικανότητες, τις ανάγκες και το budget σας! Αν πιστεύετε ότι δεν είστε ακόμη έτοιμος για να φτιάξετε τη σελίδα ή το blog σας από την αρχή, υπάρχουν και πάρα πολλά templates ιστοσελίδων (σαν να λέμε κενές, προκατασκευασμένες ιστοσελίδες) για να επιλέξετε. Τα περισσότερα από αυτά τα templates, όπως αυτά για τη δημιουργία blog για παράδειγμα, είναι διαθέσιμα πολύ ευρέως και μάλιστα δωρεάν!

3. Σχεδιάστε την ιστοσελίδα σας

Αφού λοιπόν επιλέξετε το software ή το template για το site σας, θα πρέπει να πειραματιστείτε λίγο μαζί του για να μάθετε να το χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα. Δημιουργείστε μία homepage και δύο ή τρεις σελίδες και πειραματιστείτε με αυτά μέχρις ότου να καταλήξετε σε έναν σχεδιασμό που σας αρέσει και που θεωρείτε ότι θα είναι εύχρηστος. Αυτό το στάδιο είναι και αυτό που απαιτεί τον περισσότερο σχεδιασμό στη δημιουργία site, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Υπάρχουν τόσα πολλά πετυχημένα sites εκεί έξω, κάποια από αυτά είμαι σίγουρος ότι είναι και στα “αγαπημένα” σας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το δικό σας.

4. Βρείτε τον κατάλληλο web host

φιλοξενία βίντεο Αφού ολοκληρώσετε και το προηγούμενο βήμα, η δημιουργία site σας έχει πλέον προχωρήσει σημαντικά και είναι σχεδόν έτοιμο να ανέβει στο διαδίκτυο. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να βρείτε μία υπηρεσία φιλοξενίας ή έναν web host. Με μια απλή έρευνα στο Google θα βρείτε πολλές από αυτές. Η κάθε μία έχει διάφορες τιμές και πακέτα. Κάποιες που προσφέρουν τα απολύτως βασικά μπορεί να είναι και δωρεάν. Αυτές είναι και οι καλύτερες για απλά sites και blogs. Αν όμως θέλετε η σελίδα σας να είναι λίγο πιο φανταχτερή, τότε θα πρέπει να στραφείτε προς ένα “πακέτο φιλοξενίας” επί πληρωμή. Προσέξτε τι σας προσφέρει το κάθε πακέτο πριν το επιλέξετε! δε χρειάζεται ας πούμε να πληρώνετε για φιλοξενία βίντεο (video hosting) αν δε σκοπεύετε να ανεβάσετε ποτέ βίντεο!

5. Αγοράστε ένα domain name

δημιουργία ιστοσελίδαςΤο domain name είναι φυσικά η “διεύθυνση” σας στο internet. Θα πρέπει να βρείτε ένα διαθέσιμο που να ταιριάζει με το θέμα και το περιεχόμενο του site σας, έτσι ώστε να ξέρει ο κόσμος που σερφάρει στο net περί τίνος πρόκειται. Για άλλη μία φορά, τα domain names μπορείτε να τα αγοράσετε (ειδικά αν πρόκειται για εμπορικά ονόματα) ή να τα πάρετε και δωρεάν. Πολλοί web hosts συνήθως σας προσφέρουν και domain name ως μέρους του πακέτου, ενώ sites φιλοξενίας blogs, όπως το blogspot, σας δίνουν το domain name δωρεάν.

6. Ανεβάστε τη δουλειά σας!

Η δημιουργία site σας έχει πια ολοκληρωθεί! Μπορείτε να το ανεβάσετε, ακολουθώντας τις οδηγίες του host σας και να το δηλώσετε στη Google και σε άλλους καταλόγους ιστοσελίδων!

7.Προωθήστε την Ιστοσελίδα σας

Επιτέλους η ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη.Και τώρα τι;Τώρα αρχίζει η σοβαρή δουλεία για την προώθηση του σιτε σας.Υπάρχουν πολλά digital marketing κανάλια τα οποία θα σας βοηθήσουν να φέρετε traffic στο website σας.Ο πιο αποδοτικός τρόπος είναι το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization.Eίναι ο πιο αποδοτικός και φτηνός τρόπος για να διαφημίστε το site σας μέσω των μηχανών αναζήτησης.Στην Ελλάδα το SEO είναι αρκετά διαδεδομένο αρκεί να βρείτε την κατάλληλη εταιρία.Ενας απο τους πιο γνωστούς SEOs στην Ελλάδα είναι ο SEODominator μπορείτε να επισκευτείτε και να διαβάσετε για αυτον και τις δεξιότητες του εδω : http://gr.linkedin.com/in/seodominator .Δυστηχως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ασχετοι πανω στο SEO οπότε να έχετε μεγάλη προσοχή οταν θέλετε να επιλέξετε κάποιον.Να είστε βέβαιοι ότι με την σωστή βελτιστοποίση μηχανών αναζήτησης θα ανεβεί η επισκεψημότητα της Ιστοσελίδας σας δραματικα!

Αυτή λοιπόν ήταν η διαδικασία δημιουργίας και προώθησης μιας ιστοσελίδας.Ελπιζουμε ο οδηγός αυτος να σας είναι χρήσιμος για τα τωρινά ή μελλοντικά σας σχέδια αν αποφασισετε να δημιουργείσετε το δικό σας website.

2 Comments

  1. Σαφείς και κατανοητές οι οδηγίες για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας. Προτείνω πριν δημιουργηθεί το περιεχόμενο για την ιστοσελίδα να γίνει μια έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά με τις οποίες μας αναζητούν στο διαδίκτυο οι υποψήφιοι πελάτες μας. Αφού τις βρούμε μπορούμε να αναπτύξουμε περιεχόμενο που να αντιστοιχεί σε αυτές. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε περιεχόμενο που ενδιαφέρει τους υποψήφιους πελάτες μας. Ένα πολύ καλό εργαλείο για να βρούμε αυτές τις λέξεις-κλειδιά και το Keyword Planner Tool της Google.

  2. Πολυ καλο το εργαλειο αυτο,σε ευχαριστω πολυ!

Αφήστε μια απάντηση

Required fields are marked *.