E-Filathlos Blog

All about E-nformation and Sports

κατασκευή ιστοσελίδων κέρκυρα

Κατασκευή Ιστοσελίδων Κέρκυρα

| 0 comments

Δύο παραλείψεις που «ακυρώνουν» τη κατασκευή ιστοσελίδων στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδος και κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες τουρίστες, κυριολεκτικά και από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Δεδομένου το πόσο διαδεδομένη και ευρεία είναι η χρήση internet στο εξωτερικό λοιπόν, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η κατασκευή τουριστικών ιστοσελίδων αποτελεί must για σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις, από ξενοδοχεία, μέχρι εστιατόρια. Ωστόσο, σε πολλές από αυτές παρατηρούνται κάποιες ελλείψεις που μειώνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα τους και κατά συνέπεια και την αύξηση του εισοδήματος της επιχείρησης που τις κατασκεύασε.

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτές τις παραλείψεις όμως, καλό θα ήταν να εξηγούσαμε λίγο πως σκέφτονται και πως χρησιμοποιούν το internet όσοι για πάνε για τουρισμό σε ένα μέρος στις μέρες μας, είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για ξένους. Οι οδηγοί ταξιδιού και οι έντυποι χάρτες πλέον αποτελούν σχεδόν είδος υπό εξαφάνιση. Τα smart phones και τα tablets τα έχουν αντικαταστήσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, Εφαρμογές όπως το Google Maps, μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που ψάχνεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είτε αυτό είναι ένα αξιοθέατο είτε απλά ένα εστιατόριο ή ένα ξενοδοχείο. Γενικά, το πρώτο μέρος που ειδικά ένας ξένος τουρίστας θα κοιτάξει πριν κάτσει σε ένα μαγαζί ή κλείσει δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, είναι διάφορε εφαρμογές στο internet.

Αν λοιπόν έχεις μία επιχείρηση σε μία τόσο τουριστική περιοχή όπως η Κέρκυρα, δεν αρκεί να έχεις μόνο μία ιστοσελίδα για να σε βρίσκουν οι πελάτες σου. Θα πρέπει να φροντίσει ώστε το μαγαζί σου, είτε αυτό είναι ξενοδοχείο είτε κάτι άλλο, να «εμφανιστεί μπροστά τους» όταν αυτοί θα ψάξουν για κάτι στη περιοχή. Θα πρέπει επίσης να τους πείσεις ότι τους καταλαβαίνεις και ότι θα τους εξυπηρετήσεις καλά. Έχοντας λοιπόν αυτά κατά νου, ας δούμε τα δύο σημαντικότερες παραλείψεις των Κερκυραϊκών ιστοσελίδων.

Οι δύο σημαντικότερες παραλείψεις στην κατασκευή ιστοσελίδων Κέρκυρα

Έλλειψη Local SEO

Έλλειψη local seoΤο Local SEO στην ουσία δίνει το στίγμα της γεωγραφικής τοποθεσίας της επιχείρησης σου ή με απλά λόγια, δίνει στις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν ακριβώς που είναι. Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό; Γιατί πλέον όταν κάποιος κάνει μία έρευνα για μία επιχείρηση, λόγου χάριν για εστιατόρια, οι μηχανές αναζήτησης θα του παρουσιάσουν πρώτα αυτές που είναι πιο κοντά του, προκειμένου να τον διευκολύνουν πιο πολύ, καθώς θεωρούν ότι ψάχνει για κάτι κοντά του. Εννοείται πως ένας τουρίστας όταν είναι σε ένα τελείως ξένο προς αυτόν τόπο, δεν έχει ιδέα που βρίσκεται και τι έχει κοντά του. Λογικό είναι λοιπόν να πηγαίνει στο κοντινότερο μέρος που θα πληροί τα κριτήρια της αναζήτησης του στο internet, αν θέλει να πάει σε κάποιο μη συγκεκριμένο μέρος. Με άλλα λόγια, αν θέλει να φάει Κινέζικο, θα πάει στο κοντινότερο Κινέζικο.

Το Local SEO γίνεται με την δημιουργία λογαριασμών με πλήρη και σωστά δεδομένα στα διάφορα social media και στα sites με χάρτες, όπως τα Google και Here Maps. Γίνεται επίσης και με την καταγραφή της ακριβούς διεύθυνσης της επιχείρησης όπου είναι δυνατόν και κυρίως στα tags και άλλα μέρα της ίδιας της ιστοσελίδας της επιχείρησης. Είναι σχετικά απλό, αλλά τα οφέλη του, ειδικά στις Τουριστικές περιοχές, είναι πολύ μεγάλα.

Σελίδες γραμμένες μόνο στα Ελληνικά ή σε «Αγγλικά από το Google translate»

google translateΕίναι απλά αδιανόητο για μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε περιοχή με έντονο τουρισμό να μην έχει μία ιστοσελίδα μεταφρασμένη σε σωστά Αγγλικά ή και σε άλλες γλώσσες. Έτσι απλά δείχνει ότι δεν σέβεται τον πελάτη και ότι δεν θα μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί του και να τον εξυπηρετήσει σωστά. Οι μεταφράσεις από το Google translate μπορεί να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα, καθώς είναι διαβόητες για τα σφάλματα τους.

Αν δεν ξέρετε καλά Αγγλικά δεν είναι να ανάγκη να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία, απλά ζητήστε τη βοήθεια κάποιου που να ξέρει, έστω και αν αυτός είναι κάποιος συγγενής ή ακόμη και το παιδί σας. Τα ημίμετρα πολλές φορές είναι χειρότερα από το τίποτα.

Αν η ιστοσελίδα σας έχει αυτά τα δύο λάθη στη κατασκευή ιστοσελίδων Κέρκυρα, φροντίστε να τα διορθώσετε οπωσδήποτε! Μόνο έτσι η ιστοσελίδα σας θα σας αποφέρει ότι και όσα πραγματικά μπορεί!

Αφήστε μια απάντηση

Required fields are marked *.